Si të gatuajmë ballokume


























Ballokumja është ëmbëlsira, e cila njihet si ushqimi tradicional i ditës së verës. 

Për të gjithë ato që duan të gatuajnë një të tillë mjafto të keni këto produkte kryesore si; 1 kg miell misri, 500 g gjalpë i freskët, 8 kokrra vezë, pak finjë zjarri dhe 500 gr sheqer.

Për përgatitjen e saj në fillim të gjitha produktet duhet të zgjidhen me kujdes që të jenë në kushte natyrale. 

Gjalpi i freskët tretet dhe vendoset në enën e ballokumes, mbi gjalpë hidhetpak e nga pak sheqer dhe të dyja rrihen gjatë nga një lugë druri, me pas hidhen vezët një e nga një ndërkohë që rrahja me lugë vazhdon. 

Pastaj e ka radhën hedhja e miellit të misrit. Mielli i misrit hidhet me ngadalë dhe përzihet vazhdimisht me lugën e drunjtë. 

Në masën e formuar hidhet pak finjëzjarri. Rrahja duhet të bëhet me dore. Brumi i formuar nga kjo përzierje merret më lugë druri dhe vendoset ne topa ne tepsi dhe futet në furrë. Piqet dhe shërbehet në formën e kulaçeve.

0 commenti:

Posta un commento

More