Ne raste festash,natyrisht s'mund te leme çdo gje ne dore te rastesise,prandaj qe disa dite me pare do te kemi nxjerre mbulesen e preferuar te tavolines(mundesisht prej linoje) per ta kontrolluar,pasi ndonjehere edhe pse te paperdorura mund te krijojne ato njollat e urryera te verdha....
Une ju keshilloj perdorimin e tre pjatave te madhesive te ndryshme Pjata me e madhe do te jete pak a shume ne madhesine e pjates se pices dhe eshte ajo qe do te sherbeje thjesht si baze per te shenuar vendin e miqve ne tavoline dhe nuk do te levizet e as perdoret perveç rastit kur do te serviret embelsira ne te cilin mund te nderohet me nje tjeter nenpjate.
Pra kemi ndare pjatat baze ne varesi te nr te te ftuarve.Mbi to do te vendosim nje pjate tjeter te madhesise me te vogel dhe te ndere e se treti nese duam pjaten per antipasten.
Nese kemi zgjedhur te vendosim pjaten per antipasten do te nxjerrim dhe dy lloje thikash dhe dy lloje pirunjsh mbi tavoline.Thikat do te vendosen ne te djathet te pjates:nje me e madhe dhe nje me e vogel(ne pjesen e jashtme),ku natyrisht e vogla do te perdoret per antipasten dhe e madhja per mishin.
Ndersa ne te majte,do te vendosen pirunjte:i madhi afer pjates dhe me pas i vogli ...Fillohet gjithmone ne nje tavoline me perdorimin e pirunit e thikes qe eshte ne pjesen me larg pjates e keshtu me radhe...
Ne rast feste une preferoj qe piceten e duarve ta vendos mbi pjate per faktin e thjeshte se tavolina ne keto raste eshte shume e ngarkuar e do te kemi nevoje per hapesire.:natyrisht edhe piceta do te jete prej linoje e kombinuar me mbulesen e tavolines.
Se fundmi do te vendosim mbi tavoline gotat 2 ose 3:per ujin,veren dhe nese duam per shampanjen ne fund.Natyrisht nuk mund te mungoje sfondi romantik i qirinjve,te cilet do ti vendosim si mendojme me mire..
Popular Posts
-
Përbërësit 500g Melci Lengun e 2 limonave Krip,Piper te zi,Rigon,Vaj Ulliri Receta Lajme mire melcin dhe e presim ne copeza te vogl...
-
Darka e Vitit te Ri në vendin tonë, eshte nje nga ato festa e cila mbledh prane tryezes te gjithe familjen, pavarsisht nga besimi fetar i...
-
Raclette eshte nje recete tipike zvicerane. Zakonisht konsumohet ne dimer, sepse i shkon shume te ftohtit. Elementi baze i raclettes esh...
-
Per ta pergatitur na duhen : 2 shishe vere e kuqe (me ofertat e fundvitit ska supermarket qe nuk i ka nxjerr me oferte verat) 2-3 s...
-
Shen Valentini po afron dhe per ata qe u pelqen te surprizojne ne menyre kreative,ja nje recete per pergatitjen e nje embelsire te thjeshte...
-
Përbërsit Për kiman 1 kg kima e përzier (500gr viçi 500gr dërri) Vaj ulliri 1qep e madhe 2 thelpinj hurdhër 1 god verë e kuqe 1 kuti lënk...
-
Per 4 persona: 1-1.2kg patate (te tipit per t'u gatuar ne tave) 1.2L krem qumeshti piper i zi kripe muskat Patetet qerohen, lahen dhe...
-
Djathë i mbushur me salmon dhe brokoli Përgatitni patate të mbushura me perime Përgatitni makarona italian me suxhuk dhe sos ...
-
Përbërësit 5 Partexhane 2 Thelpi hurdher 200g Djathe Krip,piper te zi,vaj ulliri Majdanoz Pjekim partexhanet ne 200 grade per 40-5...
-
Kjo është receta e gatimit për gjelin e detit me kulaç përshesh apo si quhet edhe ndryshe, popare. Mund ta gatuajmë n...
0 commenti:
Posta un commento