Për kiman
1 kg kima e përzier (500gr viçi 500gr dërri)
Vaj ulliri
1qep e madhe
2 thelpinj hurdhër
1 god verë e kuqe
1 kuti lënk domate (400gr)
1 lugë supe pelte domate
1 dru kanelle
1 brez arrë myshku (Μοσχοκάρυδο)
5 kokrra bakari (bachar)
5 kokërra piper i zi
1 lugë kafeje sheqer
Dy të bardha veze
Majdanos i grire
2 lug supe krem qumështi
Për pastiçen
1 paket makarona N 2
200 gr djath i bardhë dhe kackavall i grirë për të spërkatur pastiçen përsipër pak vaj dhe bukë e thatë e therrmuar për tepsin.
Për beshamelin
4-5 lugë supe gjalp ose margarin
3-4 lugë supe miell
4-5 filxhan qumësht
Një brez arrë myshku
Krip,piper
2 të verdha veze.
5 kokërra piper i zi
1 lugë kafeje sheqer
Dy të bardha veze
Majdanos i grire
2 lug supe krem qumështi
Për pastiçen
1 paket makarona N 2
200 gr djath i bardhë dhe kackavall i grirë për të spërkatur pastiçen përsipër pak vaj dhe bukë e thatë e therrmuar për tepsin.
Për beshamelin
4-5 lugë supe gjalp ose margarin
3-4 lugë supe miell
4-5 filxhan qumësht
Një brez arrë myshku
Krip,piper
2 të verdha veze.
Pergatitja
Në një tigan të thellë hedhim vaj kaurdisim qepën sa të zverdhet pak,shtojm kiman të kaurdiset shtojm bakarikat krip,piper,bakari,kanellën arrë myshku, dhe shuajm me verë,shtojm kutin me leng domate pelten shqerin dhe ziejm ne temperatur të ulët sa të mbetet me pak lëng, shtojm pak ujë po të jet e nevojshme. E lëm të ftohet pak. Në një pjat rrahim të bardhat e vezës me kremin e qumështit dhe majdanosin e hedhim ne kiman e ftohur dhe trazojm.
Në të njëjtën kohë ziejm makaronat në ujë të bollshëm me krip dhe pak vaj dhe i kullojm shtojm djathin e bardh te therrmuar me dorë trazojm.
Beshamel
Në një tenxhere që nuk ngjit hedhim gjalpin më pas miellin duke trazuar shpejt shtojm qumështin të verdhat e vezeve krip,piper,arrë myshku dhe trazojm shpejt sa të mpikset dhe të mari valë.
Në një tepsi që kemi lyer me vaj shkoqim buk të thatë. Hedhim gjysmat e makaronave më pas gjysmën e kimas prap makaronat e mbetura dhe kiman e mbetur beshamelin dhe në fund djathin kaçkavall përsipë.
Në të njëjtën kohë ziejm makaronat në ujë të bollshëm me krip dhe pak vaj dhe i kullojm shtojm djathin e bardh te therrmuar me dorë trazojm.
Beshamel
Në një tenxhere që nuk ngjit hedhim gjalpin më pas miellin duke trazuar shpejt shtojm qumështin të verdhat e vezeve krip,piper,arrë myshku dhe trazojm shpejt sa të mpikset dhe të mari valë.
Në një tepsi që kemi lyer me vaj shkoqim buk të thatë. Hedhim gjysmat e makaronave më pas gjysmën e kimas prap makaronat e mbetura dhe kiman e mbetur beshamelin dhe në fund djathin kaçkavall përsipë.
0 commenti:
Posta un commento