Byrek me Pras


PERGATITJA :


- PER BRUMIN DUHEN  :

gjysem kile mjell 1 lug gjelle maj buke 1 luge caj sheqeri
Ngrofin pak uje gati nje got caj, tek nje ene e madhe fusim majen e bukes edhe sheqerin bashke me ujin e grohte e lejme 5 minuta deri sa te shkrihet masa
Ne vazhdim fusim 500 gr mjell edhe e perzim derisa te bahet brumi nj mase
E lejm derisa te vi brumi edhe te fryhet
Per mbushjen: 1 kile vetem gjethet e prasit, 250 gr djath, 1 gote uj qumesht, 3 vez

Skuqim prasin me pak vaj, shtojm qumeshtin edhe e lejm derisa prasi te zbutet edhe e heqim nga zjarri.
Ne vazhdim fusim vezet te rrahura edhe djathin te copetuar ne pjese te vogla i perzim te gjitha bashke. E lejm te ftohet.Ne vazhdim hapim brumin ne dy pjese vendosim mbushjen ne mes.
Edhe e pjekim ne 200 grade celcius
Ju bafte mire!




0 commenti:

Posta un commento

More