Petulla me nutella






Përbërësit
  • Gjysmë kavanozi me nutella
  • 2 gota miell
  • 4 lugë sheqer
  • 2 lugë çaji sodë buke
  • 2 lugë gjalp
  • 1 kokërr vezë
  • 1 filxhan qumësht

Përgatitja:
  • Fillimisht merrni kavanozin e nutellës dhe hidheni nutelën në një tas, në formë rrumbullake, të ngjashme me disqe. 
  • Pasi ti keni dhënë një formë të tillë, tavën futeni në frigorifer dhe lëreni nutelën të ngrijë pak derisa të përgatisni petullat.
  • Në një tas qelqi përzieni miellin, qumshtin, sodën, sheqerin dhe vezën. Pasi ti keni trazuar mirë më njëra – tjetrën, nxeheni tiganin dhe shkrini në të pak gjalp, në mënyrë që petullat mos të ngjiten. 
  • Hidhni një masë nga brumi i rrahur, i përgatitur dhe më pas duke vepruar shpejt hidhni sipër një prej shtresave të nutellës, që kishit vendosur në frigorifer. 
  • Pasi të keni vënë shtresën e nutellës, hidhini sipër përsëri brum të rrahur. 
  • Lëriji të piqet mirë, derisa të ketë marrë ngjyrë dhe kështu veproni edhe për të përgatirur petullat e tjera. Në fund, sipas dëshirës,mund ti shoqëroni petullat me luleshtrydhe.

0 commenti:

Posta un commento

More