Përbërësit:
- 3 vezë
- 150 gr sheqer pluhur
- 200gr bajame të pjekura
- 500ml panna për ëmbëlsirë (hopla)
Përgatitja:
- Rrahim me mikser të bardhat e vezëve, derisa të krijohet një masë e qëndrueshme.
- Në një enë tjetër rrahim panen me sheqerin derisa te kremoset mirë.
- Përziejmë panen me vezët duke trazuar nga poshtë-lartë, me qëllim që të mos humbasë vëllimin.
- Shtojmë të verdhat të cilat i kemi rrahur me vete në një tas të vogël.
- Në fund bashkojmë dhe bajamet e grira.
- Shtrojmë parfenë në një enë të përshtatshme dhe e futim në ngrirje ku e lëmë për një ditë.
- Serviret e zbukuruar sipas fantazisë tuaj: copa reçeli,bajamesh,karamel apo fruta te grira.
0 commenti:
Posta un commento