Roladë zvicerane me çokollatë













Përbërësit: 

Për tortën:

  1. 6 vezë, të ndara
  2. 170g sheqer pluhur
  3. 60g kakao
  4. Për fillin:
  5. 225g sheqer pluhur
  6. 85g gjalpë, në temperaturë dhome
  7. 1 lugë e madhe ujë
  8. 40g kakao, i situr


Përgatitja:

Për tortën:

  • Ndizeni furrën në 180C. Në një enë, rrihni të bardhat e vezës deri sa të shkumojë. 
  • Në një enë tjetër, rrihni të verdhat e vezës së bashku me sheqer pluhurin deri sa të jetë kremoze dhe të zbardhet.
  • Shtoni edhe kakaon dhe pastaj ngadalë përzini edhe të bardhat e vezës në këtë masë, deri sa të jetë përzier mirë.
  • Transferoni masën në enën për pjekje dhe shpërndani barabartë.
  •  Pjekeni në furrë për 20 minuta.
  • Në një sipërfaqe të rrafshët, shtrini një letër për pjekje dhe vendosni një sasi të vogël sheqer pluhuri. 
  • Vendoseni roladën zvicerane në letër. Vendosni edhe një letër tjetër mbi dhe filloni ta mbështillni.
  •  Lëreni të ftohet.

Për fillin:

  • Kombinoni përbërësit deri sa të jetë kremoze.
  • Me kujdes, çmbështilleni tortën dhe shpërndani fillin në brendësi, duke e lënë një hapësirë 3cm në fund.
  • Duke e përdorur letrën nën tortë si ndihmë, mbështilleni përsëri tortën.
  • Dekoroni me sheqer pluhur, pritni dy fundet me thikë. Priteni dhe shijoni!



0 commenti:

Posta un commento

More