Cheesecake çokollate pa pjekje























Përbërësit:
  • 150g biskota
  • 45g gjalpë
  • 110g sheqer
  • 120ml krem për rrahje
  • 150g çokollatë e zezë, e shkrirë dhe e ftohur
  • 2 lugë gjelle kako i përzier me pak ujë të ngrohtë
  • 200g djath kremoz
Përgatitja:
  • Thërrmoni biskotat dhe përzini me gjalpën e shkrirë dhe një lugë gjelle nga sheqeri. Shtypeni në një enë për tortë 18cm dhe futeni në frigorifer.
  • Rraheni kremi deri sa të jetë ende i butë. Shtoni çokollatën e shkrirë dhe pastaj perzierjen e kakaos. Përzini mirë  dhe lërini anash.
  • Rrihni djathin kremos dhe pjesën e mbetur të sheqerit bashkë. Përzini me delicatesë edhe masën e çokollatës brenda.
  • Shpërndani në enën për tortë ku kishim biskotat. Futini në ngrirje për rreth një orë.
  • Futeni në frigorifer për 30 minuta dhe servoni.

0 commenti:

Posta un commento

More