Përbërësit:
- 250g miell
- 375g sheqer
- 1 lugë e mesme sodë buke
- 250g gjalpë
- 50g kakao
- 250ml qumësht me një lugë lëng limoni
- 500g sheqer pluhur
- 1 lugë e mesme ekstrakt vanilje
Metoda:
Përzini miellin, sheqerin, sodën në një enë të madhe; lini
anash.
Shkrini 250g gjalpë; përzini brenda 50g kakao.
Futni edhe
qumështin me limon bashkë me vezët deri sa të jetë përzier mirë. Gatuani mbi
temperaturë mesatare duke përzier vazhdimisht deri sa masa të vlojë.
Hiqeni nga
zjarri. Futni brenda miellin, duke përzier deri sat ë përzihet mire.
Shtoni
ekstraktin e vaniljes.
Derdheni këtë masë në një enë për pjekje 20x30cm.
Pjekni në 180C për 20-25 minuta.
Lëreni të ftohet për 10
minuta.
Ngadalë shpërndani gjalpën e kikirikut mbi tortën e ngrohtë.
Lëreni të
ftohet deri në fund.
Për fillin: Kombinoni 125g gjalpë, 4 lugë gjelle kakao dhe
80ml qumësht me limon në një enë të vogël.
Lëreni të vlojë mbi temperaturë
mesatarë duke përzier vahzdimisht.
Shtoni edhe sheqerin pluhur.
Perzini brenda
edhe 1 lugë të mesme ekstrakt vanilje.
Shpërndani fillin e çokollatës mbi
gjalpën e kikirikut.
0 commenti:
Posta un commento