Përbërësit:
- 3 vezë
- 1 gotë sheqer
- 1 gotë vaj ulliri
- 1 gotë miell
- 1 gotë qumësht
- 1 lugë gjelle kakao
- 1 filxhan kafeje me arra
- Çokollatë garniture dhe sodden
Përgatitja:
- Në një tas qelqi hedhim vezët me sheqerin, i rrahim mire dhe më pas shtojmë vaj, ullirin, qumështin dhe sodden.
- Në një enë tjetër hedhim pak nga brumi i përgatitur përpara në të hedhim kakaon.
- Marrim një formë keku, e lyejmë me pak vaj ulliri dhe me pak miell
- Më pas në formën e hedhim brumin e verdhë me pas brumin e përzier me kakao, më pas prap brumin e verdhë… E fusim në furr në 170 gradë.
- Pasi është pjekur në një enë qelqi hedhim çokollatën të shkrijë dhe arrat, me këtë shurup e mbulojmë kekun.
0 commenti:
Posta un commento