Kek me arra


























Përbërësit:
  • 3 vezë
  • 1 gotë sheqer
  • 1 gotë vaj ulliri
  • 1 gotë miell
  • 1 gotë qumësht
  • 1 lugë gjelle kakao
  • 1 filxhan kafeje me arra
  • Çokollatë garniture dhe sodden
Përgatitja:
  • Në një tas qelqi hedhim vezët me sheqerin, i rrahim mire dhe më pas shtojmë vaj, ullirin, qumështin dhe sodden.
  • Në një enë tjetër hedhim pak nga brumi i përgatitur përpara në të hedhim kakaon.
  • Marrim një formë keku, e lyejmë me pak vaj ulliri dhe me pak miell
  • Më pas në formën e hedhim brumin e verdhë me pas brumin e përzier me kakao, më pas prap brumin e verdhë… E fusim në furr në 170 gradë.
  • Pasi është pjekur në një enë qelqi hedhim çokollatën të shkrijë dhe arrat, me këtë shurup e mbulojmë kekun.


0 commenti:

Posta un commento

More