Përbërësit:
- 300 gr miell
- 100 gr sheqer
- 4 vezë
- 230 ml kos i bardhe
- 100 gr gjalpe i shkrire
- 100 gr reçel portokalli
- maja per embelsira
- pak sode buke
Përgatitja:
- Fillojmë duke rrahur vezët se bashku me sheqerin.
- Shtojmë me pas reçelin e portokallit. I përziejmë së bashku dhe më pas shtojmë edhe kosin e bardhë.
- Në një enë tjetër përziejmë miellin me majanë për ëmbëlsira dhe soden e bukës.
- Sitim miellin sipër vezëve dhe e trazojmë të gjithë masën.
- Tek ëmbëlsira hedhim edhe gjalpin e shkrirë por jo të nxehtë.
- E trazojmë derisa të arrijmë një mase homogjene.
- Masën e hedhim në një tavë të lyer gjalpë më parë dhe e pjekim në furrë të nxehtë për 30-40 minuta në temperaturën 180°C.
- Ëmbëlsira kek me reçel portokalli është gati.
- E lemë të ftohet dhe kur e shërbejmë hedhim sipër sheqer pluhur.
0 commenti:
Posta un commento