Kek me reçel portokalli

























Përbërësit:
  • 300 gr miell
  • 100 gr sheqer
  • 4 vezë
  • 230 ml kos i bardhe
  • 100 gr gjalpe i shkrire
  • 100 gr reçel portokalli
  • maja per embelsira
  • pak sode buke

Përgatitja:
  • Fillojmë duke rrahur vezët se bashku me sheqerin.
  • Shtojmë me pas reçelin e portokallit. I përziejmë së bashku dhe më pas shtojmë edhe kosin e bardhë.
  • Në një enë tjetër përziejmë miellin me majanë për ëmbëlsira dhe soden e bukës.
  • Sitim miellin sipër vezëve dhe e trazojmë të gjithë masën.
  • Tek ëmbëlsira hedhim edhe gjalpin e shkrirë por jo të nxehtë.
  •  E trazojmë derisa të arrijmë një mase homogjene.
  • Masën e hedhim në një tavë të lyer gjalpë më parë dhe e pjekim në furrë të nxehtë për 30-40 minuta në temperaturën 180°C.
  • Ëmbëlsira kek me reçel portokalli është gati.
  • E lemë të ftohet dhe kur e shërbejmë hedhim sipër sheqer pluhur.

0 commenti:

Posta un commento

More