Tortë japoneze me vetëm tre përbërës
























Përbërësit:
  • 120g krem djathi të pakripur
  • 120g çokollatë të bardhë (mund të përdorni edhe të zezë nëse dëshironi)
  • 3 vezë
Përgatitja:
·         Thyeni vezët dhe ndani të verdhat nga e bardha.
·         Vendosni të bardhën e vezës në frigorifer dhe ngroheni furrën në 170 gradë. Merrni 120g të çokollatës së bardhë dhe shkrijeni atë mbi avull.
·         Pasi të shkrihet shtoni kremin e djathit. Shtoni të verdhat e vezës më pas dhe përzieni me një lugë.
·          Më pas, shtoni të bardhët e vezëve në një enë dhe përzieni derisa të bëhen shkumë dhe përzieni të gjitha së bashku.
·         Merreni një tigan për pjekje me diametër 14cm dhe yndyroseni atë. Hidheni përzierjen në të.
·         Më pas merreni një tigan tjetër më të madh dhe mbusheni me pak ujë. Pas kësaj futeni në furrë dhe piqeni për 15 minuta në 170 gradë.
·         Më pas ndaleni furrën dhe lëreni tortën brenda që të qëndrojë edhe për 15 minuta të tjerë.
·         Më pas, nxirreni tortën nga furra dhe lëreni të ftohet. Përmbi mund ta spërkatni me sheqer pluhur për një shije më të mirë.



Shikojeni me video se si përgatitet kjo tortë:



0 commenti:

Posta un commento

More