Makarona në furrë me pulë dhe brokoli



























Përbërësit:

  • 250g makarona të formës që preferoni
  • 250g brokoli
  • 2 presh, të copëtuar
  • 500ml qumësht
  • 30g niseshte
  • 4 gjokse pule të gatuara, rreth 350g në total
  • 85g djath Guda ose çedër, i grirë
  • 12 domate qershi, të prera në gjysmë
  • 20g Parmezan ose Pecorino Romano, i grirë
  • 1 lugë e mesme rigon
  • 3 lugë gjelle thërrima buke



Përgatitja:
Ndizni furrën në 190C. 

Gatuani makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të valuar për 10-12 minuta ose sipas udhëzimeve në paketë, deri sa të vijë në fazën al dente.

Preni brokolin në copa të vogla. Shtoni brokolin dhe preshin tek pasta dhe lërini të gatuhen për 5 minuta të tjera.

Kur të jenë zbutur, kullojini mirë duke ruajtur rreth 250 ml nga uji.

Transferoni pastën dhe perimet në një enë të madhe pjekjeje.

 Hiqjani lëkurën mishit të pulës dhe prejeni në copa të vogla.

Shtojeni në enë.

Përzini pak nga qumështi me niseshten deri sa të jetë formua një pastë.

Nxejeni pjesën tjetër të qumështit dhe ujin e ruajtur deri pak para vlimit.

Shtoni një gotë nga masa tek pasta me niseshte dhe përzini mirë, pastaj këtë masë shtojeni tek uji i përzier me qumëshit.

Përzini deri sa të trashet. 

Hiqeni nga nxehtësia dhe përzini djathin guda ose çedër. Shtoni kripë sipas preferencës.

Derdheni sosin mbi makaronat, duke përzier lehtë me një pirun. 

Futni edhe domatet në përzierje dhe pastaj mbi shtoni parmezanin, rigonin dhe thërrimat e bukës.


Piqni për 20 minuta deri sa të fillojnë të formohen fluska dhe të kenë marrë ngjyrë mbi. Servojeni të ngrohtë.

0 commenti:

Posta un commento

More