Përbërësit:
400 gr miell
gështenjash ¼
l qumësht
50 gr sheqer
20 gr stika pishe
Rozmarinë
Vaj
Kripë
400 gr miell
gështenjash ¼
l qumësht
50 gr sheqer
20 gr stika pishe
Rozmarinë
Vaj
Kripë
Sipas dëshirës mund të përdorni edhe gështenja të plota
Përgatitja: Në një enë, bashkoni miellin e gështenjave me qumshtin dhe dy gota ujë të ftohtë. Punojeni brumin deri sa të përftoni një masë të ngjashme me atë të krepave por më të trashë. Shtoni sheqerin, tri lugë gjelle vaj dhe pak kripë. Hapni pak vaj në tavën ku do piqni kekun dhe hidni brumin me trashësi rreth 2 cm. Brenda brumit, me dëshirë, mudn të shtoni gështenja të ziera e të pastruara dhe stika pishe. Moss harroni rozmarinën dhe sipërfaqen e kekut mbulojeni me stika. Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë për rreth 40 minuta. Shijon më shumë nëse konsumohet e ftohtë.
0 commenti:
Posta un commento