Për një drekë të shpejtë dhe të shijshme, në një mot të nxehtë sikur ditëve të fundi, ju rekomandojmë që të përgatisni makarona me tri lloje të djathit.
Receta:
Makaronat zihen dhe pasi të zihen i shtojmë gjysmë litri qumësht, një copë djathë të bardhë, djathë fshati, si dhe një copë dhe djathë të trohitur në formë gjize.
Makaronat zihen dhe pasi të zihen i shtojmë gjysmë litri qumësht, një copë djathë të bardhë, djathë fshati, si dhe një copë dhe djathë të trohitur në formë gjize.
Djathit të bashkuar me qumështin i hedhim mëlmesa. Makaronat e ziera i hedhim gjysmën në tepsi dhe mbi to e hedhim gjysmën e masës së përgatitur me djathëra dhe mbi i rendohet kaçkavall i fletuar dhe kaçkavall zviceran.
Më pas vazhdohet përsëri me të njëjtën deri sa të harxhohen masat (makaronat,qumështi,kaçkavalli). Piqen në furrë për 45 minuta në temperaturë 250 gradë Celsius.
0 commenti:
Posta un commento