Salmoni i tymosur i filmit “Downtown Abbey”




Sanduiç me salmon të tymosur
Për 12 sanduiçë: 150g gjalpë i butë në temperaturë ambient ● 200g salmon i tymosur në feta të holla ● 1/3 lugë bar qepe ● 1/3 lugë kopër të grirë ● 1/3 lugë kafeje me hudhër të grirë shumë imët● 1 lugë kafeje me lëng limoni ● 1/2 lugë kafeje kripë ● 24 feta të holla bukë e freskët integrale ● pak piper i grirë, i freskët
Përgatitja:
Në një tas përziejmë gjalpin me barin e qepës, kopër, hudhrën, lëngun e limonit, kripën dhe piperin. I rrahim me rrahësin elektrik të vezëve derisa të përftojmë një masë homogjene (për pak minuta).
Lyejmë të gjitha fetat e bukës me kremin e mësipërm, vëmë copa salmoni vetëm te gjysmat e tyre dhe i mbulojmë sipër me bukët që nuk u kemi vënë salmon. Sistemojmë sanduiçët në një pjatë të madhe, I mbulojmë me letër plastike, i lëmë në frigorifer të pushojnë për 35 minuta ose derisa të shohim që gjalpi ka ngrirë.
Përpara se t’i shërbejmë, i heqim koret anësore të bukës, i presim në trekëndësha të vegjël dhe i shërbejmë të ftohta siç janë.

0 commenti:

Posta un commento

More