Për një drekë të shijshme dhe të shpejtë ju preferojmë që të përgatisni një ‘Canelloni’ me spinaq, që mund të përgatitet shumë shpejt.
Mbushja:
500 gram spinaq
500 gram djathë pa yndyrë
100 gram kaçkavall
Krip dhe biber të zi
Përgatitja: Zihet spinaqi pak sa për t’u zbutur, i shtohet djathi, kaçkavalli, kripa dhe biberi
Beshamelli:
Beshamelli:
60 gram margarinë
2 lugë miell
500 mililitra qumësht
Krip
Së pari shkrihet margarini, i shtohet mielli dhe fërgohet në temperaturë të ulët derisa të fillojë që të bëhet ngjyrë kafe dhe pastaj i shtohet qumështi.
Përgatitja:
Lyhet tava me margarinë dhe pastaj i shtohet bashamelli. I mbush ‘Canellonit’ me masën nga spinaqi dhe vendosen në tavë. Mbulohen me bashamell dhe i grihet kaçkavall sipër.
Përgatitja:
Lyhet tava me margarinë dhe pastaj i shtohet bashamelli. I mbush ‘Canellonit’ me masën nga spinaqi dhe vendosen në tavë. Mbulohen me bashamell dhe i grihet kaçkavall sipër.
Në fund, vihet në temperaturë 180 gradë për 30 minuta.
0 commenti:
Posta un commento