Përbërësit:
250 gr miell
30 gr sheqer
120 ml ujë
25 ml vaj luledielli
1 lugë maja për ëmbëlsira
Pak kripë
Nulella
Pluhur sheqeri
Përgatitja:
Për të përgatitur byreçkat bashkojmë në një tas miellin, sheqerin, pak kripë dhe majanë.
Shtojmë gjithashtu vjin dhe ujin. I punojmë përbërësit me duar deri sa të krijojmë një masë kompakte.
E hapim brumin duke krijuar një petë dhe pastaj nëpërmjet një formë rrethore, formojnë disa rrathë.
Vendosim në mes të rrathëve pak Nutella, ndërkohë që i vendosim sipër një tjetër rreth.
Nxehim një tigan dhe dhe vendosim bureçkat, duhet t’i lëmë të skuqen për 4 minuta për çdo anë.
Në fund i hehdin sipër sheqerin pluhur.
0 commenti:
Posta un commento