rizoto me speca






Perberesit:

  • 300 gr oriz, 
  • 25 gr parmigiano, 
  • 1 spec i verdhë, 
  • 1 spec i kuq, 
  • 25 gr gjalp, 
  • 1 qepë e bardhë,
  •  1 litër lëng perimesh,
  •  vaj ulliri dhe kripë.
Pergatitja:

Në fillim grimë qepën dhe hedhim në një tigan me vaj ulliri. Pastroni specat dhe pritini në copëza dhe më pas shtojani qepës në zjarr, duke i lënë për disa minuta. E rregullojmë me kripë dhe piper dhe e fikim zjarrin.

Ndërkohë, lëngun e perimeve e hedhim në një tenxhere të mbyllur me kapak dhe i japim një valë.

Marrim gjysmën e masës së specave të zier dhe e hedhin me mikser. Kremin e krijuar e shtojmë sërisht në tigan, duke i shtuar dhe orizin. Rindezim zjarrin dhe e trazojmë pak orizin. Shtojmë nga pak nga pak lëngun e nxehtë dhe e lëmë orizintë ziejë së bashku me kremin dhe copëzat e specave.




0 commenti:

Posta un commento

More