Përbërësit:
  • 6 vezë
  • 3 gota sheqer
  • 1 sheqer vanilje
  • 2 gota ujë
  • 1 gotë vaj
  • 13 lugë miell
  • 1 pecivë (pluhur për pjekurina)
  • 4 lugë kakao
  • Për fillin:
  • 1 litër qumësht
  • 2 pudinga të vaniljes
  • 4 lugë sheqer

Përgatitja:

Vezët, sheqerin dhe sheqer vaniljen i përziejm mirë me mikser deri sa të trashen, i’a shtojmë ujin, vajin, miellin, kakaon dhe peciven dhe i përziejm të gjitha së bashku.
Një enë e lyejm me miell dhe në të e hedhim brumin dhe e pjekim për 10 minuta në 200 gradë, pastaj e ulim në 150 gradë dhe e kontrollojmë vazhdimisht e kur të jetë pjekur e marrim dhe e ndajmë në dy pjesë.
Ziejm 1 litër qumësht me 2 pudinga të vaniljes dhe 4 lugët me sheqer dhe kur të jetë gati, fillin e hedhim mbi njëren pjesë të brumit ndërsa tjetrën pjesë i’a hedhim mbi, dhe e dekorojmë me çokollatë për zierje.

0 commenti:

Posta un commento

More