Nëse keni menduar se patatet shërbejnë vetëm në pjatat e kripura gaboheni.
Patatet mund të shërbejnë si shtesë në ëmbëlsira dhe shija është fantastike.
Kjo ëmbëlsirë është e thjeshtë në përgatitje, ideale për ditët e festave ose në fundjavë.
Përgatitja
1
Në një tenxhere të mbushur me ujë shtoni patatet dhe lërini derisa të vlojnë. Pasi kanë zierë kullojini, qërojini dhe grijini derisa të bëhen pure.
2
Shtoni 100 g çokollatë dhe 100 g margarinë dhe përziejini derisa çokollata dhe margarina të treten.
3
Duke qenë se patatet janë të nxehta çokollata do të shkrijë shumë poshtë.
4
Hidhni biskotat e bluara dhe sheqerin, përzieni me ngadalë dhe në fund shtoni kakaon dhe rumin.
5
Brumin përziejeni derisa masa të homogjenizohet. Hidheni në një tavë drejtëkëndore dhe prisni të ftohet.
6
Pasi është ftohur prijeni në katrorë dhe katrorët e patateve lyejini në çokollatë të shkrirë, margarinën e mbetur dhe vaj. Lërini të ftohen në frigorifer.
0 commenti:
Posta un commento