Ne raste festash,natyrisht s'mund te leme çdo gje ne dore te rastesise,prandaj qe disa dite me pare do te kemi nxjerre mbulesen e preferuar te tavolines(mundesisht prej linoje) per ta kontrolluar,pasi ndonjehere edhe pse te paperdorura mund te krijojne ato njollat e urryera te verdha....
Une ju keshilloj perdorimin e tre pjatave te madhesive te ndryshme Pjata me e madhe do te jete pak a shume ne madhesine e pjates se pices dhe eshte ajo qe do te sherbeje thjesht si baze per te shenuar vendin e miqve ne tavoline dhe nuk do te levizet e as perdoret perveç rastit kur do te serviret embelsira ne te cilin mund te nderohet me nje tjeter nenpjate.
Pra kemi ndare pjatat baze ne varesi te nr te te ftuarve.Mbi to do te vendosim nje pjate tjeter te madhesise me te vogel dhe te ndere e se treti nese duam pjaten per antipasten.
Nese kemi zgjedhur te vendosim pjaten per antipasten do te nxjerrim dhe dy lloje thikash dhe dy lloje pirunjsh mbi tavoline.Thikat do te vendosen ne te djathet te pjates:nje me e madhe dhe nje me e vogel(ne pjesen e jashtme),ku natyrisht e vogla do te perdoret per antipasten dhe e madhja per mishin.
Ndersa ne te majte,do te vendosen pirunjte:i madhi afer pjates dhe me pas i vogli ...Fillohet gjithmone ne nje tavoline me perdorimin e pirunit e thikes qe eshte ne pjesen me larg pjates e keshtu me radhe...
Ne rast feste une preferoj qe piceten e duarve ta vendos mbi pjate per faktin e thjeshte se tavolina ne keto raste eshte shume e ngarkuar e do te kemi nevoje per hapesire.:natyrisht edhe piceta do te jete prej linoje e kombinuar me mbulesen e tavolines.
Se fundmi do te vendosim mbi tavoline gotat 2 ose 3:per ujin,veren dhe nese duam per shampanjen ne fund.Natyrisht nuk mund te mungoje sfondi romantik i qirinjve,te cilet do ti vendosim si mendojme me mire..
Popular Posts
-
Raclette eshte nje recete tipike zvicerane. Zakonisht konsumohet ne dimer, sepse i shkon shume te ftohtit. Elementi baze i raclettes esh...
-
Përbërësit 500g Melci Lengun e 2 limonave Krip,Piper te zi,Rigon,Vaj Ulliri Receta Lajme mire melcin dhe e presim ne copeza te vogl...
-
Përbërsit Për kiman 1 kg kima e përzier (500gr viçi 500gr dërri) Vaj ulliri 1qep e madhe 2 thelpinj hurdhër 1 god verë e kuqe 1 kuti lënk...
-
Koha totale: 1 ore e 10 minuta Koha e pergatitjes: 15 minuta Koha e pjekjes: 55 minuta Perberesit 2 veze ¾ filxhan vaj 2 filxhan sheqer ...
-
Përbërësit 5 Partexhane 2 Thelpi hurdher 200g Djathe Krip,piper te zi,vaj ulliri Majdanoz Pjekim partexhanet ne 200 grade per 40-5...
-
Darka e Vitit te Ri në vendin tonë, eshte nje nga ato festa e cila mbledh prane tryezes te gjithe familjen, pavarsisht nga besimi fetar i...
-
Përbërësit 1 Got uje te vaket 1 Luge te vogel krip 1 Luge te vogel sheqer 500g Miell Pak uthull Përbërësit per siperfaqen e peteve ...
-
Kjo lloj recete eshte shume e shpejte. Si e tille, e pershtatshme per ata qe nuk kane kohe, por duan te hane mire; por edhe per ata qe i...
-
Përbërësit: 700 g mish lepuri 400g majonezë 2 lugë vaj kripë, Piper Përgatitja: Ngrohim furrën në 180 gradë. Lepurin e lyejmë me majone...
-
Brumi shu ( choux, nga frengjishtja chou=laker, sepse ne momentin qe piqet brumi i ngjason lakrave te vogla te Brukselit) eshte nje brum...
0 commenti:
Posta un commento