Ne raste festash,natyrisht s'mund te leme çdo gje ne dore te rastesise,prandaj qe disa dite me pare do te kemi nxjerre mbulesen e preferuar te tavolines(mundesisht prej linoje) per ta kontrolluar,pasi ndonjehere edhe pse te paperdorura mund te krijojne ato njollat e urryera te verdha....
Une ju keshilloj perdorimin e tre pjatave te madhesive te ndryshme Pjata me e madhe do te jete pak a shume ne madhesine e pjates se pices dhe eshte ajo qe do te sherbeje thjesht si baze per te shenuar vendin e miqve ne tavoline dhe nuk do te levizet e as perdoret perveç rastit kur do te serviret embelsira ne te cilin mund te nderohet me nje tjeter nenpjate.
Pra kemi ndare pjatat baze ne varesi te nr te te ftuarve.Mbi to do te vendosim nje pjate tjeter te madhesise me te vogel dhe te ndere e se treti nese duam pjaten per antipasten.
Nese kemi zgjedhur te vendosim pjaten per antipasten do te nxjerrim dhe dy lloje thikash dhe dy lloje pirunjsh mbi tavoline.Thikat do te vendosen ne te djathet te pjates:nje me e madhe dhe nje me e vogel(ne pjesen e jashtme),ku natyrisht e vogla do te perdoret per antipasten dhe e madhja per mishin.
Ndersa ne te majte,do te vendosen pirunjte:i madhi afer pjates dhe me pas i vogli ...Fillohet gjithmone ne nje tavoline me perdorimin e pirunit e thikes qe eshte ne pjesen me larg pjates e keshtu me radhe...
Ne rast feste une preferoj qe piceten e duarve ta vendos mbi pjate per faktin e thjeshte se tavolina ne keto raste eshte shume e ngarkuar e do te kemi nevoje per hapesire.:natyrisht edhe piceta do te jete prej linoje e kombinuar me mbulesen e tavolines.
Se fundmi do te vendosim mbi tavoline gotat 2 ose 3:per ujin,veren dhe nese duam per shampanjen ne fund.Natyrisht nuk mund te mungoje sfondi romantik i qirinjve,te cilet do ti vendosim si mendojme me mire..
Popular Posts
-
Përbërësit 500g Melci Lengun e 2 limonave Krip,Piper te zi,Rigon,Vaj Ulliri Receta Lajme mire melcin dhe e presim ne copeza te vogl...
-
Te gjithe ata (Eni & Belle midis te tjereve) qe e kane pare fotografine paraprakisht dhe kane pyetur se c'te jete valle...
-
Përbërësit: 120g krem djathi të pakripur 120g çokollatë të bardhë (mund të përdo...
-
Per ta pergatitur na duhen : 2 shishe vere e kuqe (me ofertat e fundvitit ska supermarket qe nuk i ka nxjerr me oferte verat) 2-3 s...
-
Përbërësit: 500g çokollatë 10 lugë gjelle gjalpë 1 lugë gjelle e gjysëm sheqer 1...
-
Përbërësit për tortën: 400 g sheqer 245 g miell 75 g kakao 1 lugë e gjysmë e mesme...
-
Raclette eshte nje recete tipike zvicerane. Zakonisht konsumohet ne dimer, sepse i shkon shume te ftohtit. Elementi baze i raclettes esh...
-
Koncepti I pules piccata eshte po aq Italian dhe sa amerikan ne teresi. Po te shkosh ne itali, kur porosity nje piccata te vjen fileto ...
-
Përbërësit : Peta të gatshme 1 krem vanilje 1 krem çokollatë 4-dl qumësht 1 lugë she...
-
Përbërësit Gjysmë kavanozi me nutella 2 gota miell 4 lugë sheqer 2 lugë çaji sodë buke 2 lugë gjalp 1 kokërr vezë 1 f...
0 commenti:
Posta un commento