Përbërësit
- 350 gr presh (të prerë)
- 80 gr pançetë
- 40 gr gjalpë
- stika
- rrush i thatë
- 4 feta bukë
- lëng perimesh (me koncentrat)
- verë e bardhë (e thatë)
Përgatitja
1
Për recetën e supës me presh, stika pishe dhe rrush të thatë, përgatisni rreth një litër lëng perimesh, më pas vëreni në zierje.
2
Prijeni si pjesën e bardhë dhe atë të gjelbërt të preshit në copa të vogla. Ndajeni dhe pancetën në copa të vogla dhe skuqeni me gjysmën e gjalpit.
3
Shtoni preshin dhe lërini të marrin shijen e njëri-tjetrit, më pas lageni me gjysmë gotë vere të bardhë të thatë. Lëreni të avullojë, më pas bashkoni dhe sikat.
4
Përzieni preshin me lëngun e përgatitur, në zierje, dhe lërini të ziejnë përreth 20 minuta. Hidhini rrushin e thatë.
5
Ndajeni në copa të vogla dhe fetat e bukës dhe skuqini me gjalpin e mbetur. Shërbejeni menjëherë supën me presh me copat e bukës së skuqur.
0 commenti:
Posta un commento