Supë me Presh, Stika dhe Rrush të thatë

E lehtë dhe mjaft e ushqyeshme, një recetë afër traditës tonë. Për më tepër shtohen dhe stikat me rrushin e thatë.


Përbërësit
Përgatitja
1
Për recetën e supës me presh, stika pishe dhe rrush të thatë, përgatisni rreth një litër lëng perimesh, më pas vëreni në zierje.
2
Prijeni si pjesën e bardhë dhe atë të gjelbërt të preshit në copa të vogla. Ndajeni dhe pancetën në copa të vogla dhe skuqeni me gjysmën e gjalpit.
3
Shtoni preshin dhe lërini të marrin shijen e njëri-tjetrit, më pas lageni me gjysmë gotë vere të bardhë të thatë. Lëreni të avullojë, më pas bashkoni dhe sikat.
4
Përzieni preshin me lëngun e përgatitur, në zierje, dhe lërini të ziejnë përreth 20 minuta. Hidhini rrushin e thatë.
5
Ndajeni në copa të vogla dhe fetat e bukës dhe skuqini me gjalpin e mbetur. Shërbejeni menjëherë supën me presh me copat e bukës së skuqur.

0 commenti:

Posta un commento

More